توسعه فرصت فردا

چطور در ترکیه تحصیل کنم؟ {شرایط و قوانین}

تحصیل در ترکیه به دلیل اعتبار بالای دانشگاه ها و مراکز آموزشی آن یکی از روش های رایج مهاجرت می باشد. علاوه براین، افرادی که اقامت ترکیه را اخذ می کنند، می توانند از تحصیل رایگان در مدارس ترکیه برای فرزندان کمتر از ۱۸ سال خود استفاده کنند. گروه توسعه فرصت فردا tff در ادامه به سوالاتی از قبیل شرایط تحصیل مدارس و دبیرستان، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ترکیه، هزینه تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی، شرایط تحصیل در ترکیه بدون آزمون و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی و شرایط کار حین و بعد از تحصیل و غیره پاسخ خواهد داد.

برای دریافت مشاوره رایگان برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه کلیک کنید

 

همچنین می‌توانید برای رزور مشاوره رایگان مهاجرت فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت برای نوبت دهی با شما تماس گرفته شود:

مزایای تحصیل در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای مطرح دنیا از نظر سیستم آموزشی و دانشگاه های معتبر می باشد و از سیستم OSYM تبعیت می کند. بر اساس این سیستم آموزشی دانش آموزان باید به صورت رایگان ۱۲ سال تحصیل در مدارس ابتدایی و راهنمایی و متوسطه را طی کنند. بعد از آن تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ادامه پیدا می کند که اختیاری و با پرداخت هزینه می باشد. دلایل زیادی برای انتخاب مدارس و دانشگاه های ترکیه برای تحصیل وجود دارد و از مهم ترین مزایای این انتخاب می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  • ارائه بورسیه های تحصیلی برای دانشجویان بین المللی
  • دریافت مدارک تحصیلی از دانشگاه های دارای رنکینگ جهانی
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی یا ترکی
  • هزینه کم تحصیل در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی
  • امکان اخذ اقامت ترکیه در مدت زمان تحصیل

تحصیل در مدارس ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه کاملا رایگان می باشد و در شهرهای مختف آن مدارس بین المللی نیز فعالیت دارند که داای شهریه های زیادی هستند. تا قبل از ۶ سال کودکان به صورت اختیاری می توانند در مهدکودک ها حضور داشته باشند، اما تحصیل در مدارس ابتدایی برای تمام بچه ها اجباری است. دوران ابتدایی در ترکیه ۴ سال، راهنمایی ۴ سال و متوسطه نیز ۴ سال می باشد.

اتباع خارجی و ایرانیانی که دارای اقامت ترکیه هستند، می توانند از امکان تحصیل رایگان در ابتدایی تا دبیرستان برای فرزندان خود استفاده کنند. تحصیل در این مدارس به زبان ترکی می باشد و برخی از آنها نیز دو زبانه ترکی و انگلیسی هستند. لازم به ذکر است در استانبول و آنکارا مدارس فجر و بهمن فعالیت دارند که بر اساس سیستم آموزشی ایران و به زبان فارسی آموزش می دهند. در انتخاب نوع مدارس ابتدایی تا دبیرستان یا متوسطه، ابتدا باید هدفتان از تحصیل در ترکیه و اقامت در آن را مشخص کنید. برای افرادی که بعد از ترکیه به سایر کشورها مهاجرت می کنند، مدارس بین المللی بهترین گزینه می باشد. در غیر این صورت تحصیل در مدارس ترکیه به دلیل اعتبار بالا و رایگان بودن آنها انتخاب ایده آل تری خواهد بود.

تحصیل کارشناسی در ترکیه

تحصیل کارشناسی در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه دارای شرایط متفاوتی می باشد. در حالت کلی روند تحصیل در این مقطع شامل قبولی در آزمون ورودی و ارائه مدارک مورد نیاز است. تمام دانشجویان خارجی برای تحصیل در کارشناسی ترکیه دانشگاه های دولتی باید حد نصاب قبولی در آزمون YOS را کسب کنند.

دانشگاه های ترکیه برخی تنها به زبان ترکی تدریس می کنند و تعدادی نیز زبان انگلیسی را ارائه می دهند. متناسب با نوع زبان دانشگاه مورد نظر باید مدارک TOFEL یا IELTS را برای زبان انگلیسی با نمره های به ترتیب ۶۵ تا ۷۹ و ۵ تا ۶.۵ ارائه دهید. دانشجویانی که زبان مادری آنها انگلیسی یا ترکی می باشد بدون نیاز به ارائه مدرک زبان می توانند در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنند. لازم به ذکر است، مقطع کارشناسی در دانشگاه های ترکیه ۳ الی ۴ سال است.

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد حدود ۲ سال طول میکشد و بر اساس رشته تحصیلی و نوع دانشگاه هزینه های متفاوتی دارند. افرادی که دارای مدرک کارشناسی هستند، می توانند از دانشگاه های مختلف ترکیه پذیرش دریافت کنند و با ارائه مدارک مورد نیاز به تحصیل در آنها ادامه دهند. لازم به ذکر است تدریس در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی می باشد و در صورت نیاز باید مدرک زبان نیز ارائه دهید.

در حالت کلی هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی در ترکیه بیشتر از دانشگاه هایی می باشد که به زبان ترکی تدریس می کنند. با توجه به رشته تحصیلی و نوع  دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد هزینه ها در دانشگاه های دولتی به زبان انگلیسی ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار، به زبان ترکی ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در هر ترم است. دانشجویان نخبه می توانند از بورسیه تحصیلی نیز استفاده کنند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کارشناسی ارشد ترکیه شامل موارد زیر می باشد:

  • مدرک تحصیلی کارشناسی
  • ارائه مدرک پدریافت پذیرش از دانشگاه
  • رزومه و سوابق تحصیلی
  • ارائه نمرات مقطع کارشناسی
  • مدرک gmat یا gre در برخی از رشته ها
  • اصل و ترجمه نمرات دوره دیپلم و پیش دانشگاهی
  • ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
  • پاسپورت
  • توصیه نامه از اساتید معتبر (اختیاری)
  • ارائه مدرک زبان در صورت نیاز

تحصیل دکتری در ترکیه

تحصیل در دکتری ترکیه با توجه به نوع رشته حدود ۳ الی ۵ سال ممکن است طول بکشد و در این بازه اغلب دانشجویان در تیم های تحقیقاتی مشغول به فعالیت هستند. به همین دلیل هزینه های تحصیل از این طریق تامین می گردد. برای پذیرش در مقطع دکتری ترکیه نیاز به آزمون ورودی نیست و ارائه رزرومه قوی و تایید از سوی اساتید کافی خواهد بود.  دانشجویانی که قصد ادامه ت حصیل دکتری در ترکیه را دارند لازم است مدارک زیر را ارائه دهند:

  • اصل و ترجمه مدارک کارشاسی، کارشناسی ارشد، دیپلم و پیش دانشگاهی
  • ارائه ریزنمرات مقاطع تحصیلی دیپلم، پیش دانشگاهی، کارشناسی و کارشناسی ارشد
  • رزرومه قوی و قابل دفاع
  • توصیه نامه از اساتید معتبر
  • مدرک زبان انگلیسی (نمره ۶ تا ۷.۵ آیلتس)
  • مدرک GRE یا GMAT
  • پاسپورت و مدارک شناسایی

هزینه های تحصیل در ترکیه

  • هزینه های تحصیل در ترکیه با توجه به نوع رشته و دانشگاه، مقطع تحصیل و همچنین زبان تدریس دانشگاه متفاوت خواهد بود. برخی از دانشگجویان نیز می توانند در دوره تحصیل خود از بورسیه استفاده کنند که شامل کمک هزینه تحصیلی و زندگی است. در حالت کلی شهریه تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف به صورت زیر می باشد:
  • مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی: ۴۵۰ تا ۱۵۰۰ دلار در دانشگاه های دولتی
  • مقطع کارشناسی به زبان ترکی: ۲۴۰ تا ۷۵۰ دلار در دانشگاه دولتی
  • مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی: ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در دانشگاه دولتی
  • مقطع کارشناسی ارشد به زبان ترکی: ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در دانشگاه دولتی
  • مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه غیردولتی: ۵ هزار تا ۲۰ هزار دلار

این هزینه ها تنها شهریه هر ترم تحصیل در ترکیه می باشد و هزینه های زندگی و خوابگاه و غیره به صورت جدا محاسبه میشود. بر اساس قوانین کشور ترکیه، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند همزمان با تحصیل به کار پاره وقت نیز مشغول باشند، اما در مقطع کارشناسی چنین امکانی وجود ندارد.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

تمام دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه لازم است ویزای تحصیلی دریافت کنند. این افراد بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه کافیست مدارک مورد نیاز را به کنسولگری ترکیه ارائه داده و فرم های مربوط به درخواست اخذ ویزا ترکیه را تکمیل کنند. با دریافت این ویزا تا اتمام مدت زمان تحصیل می توانند در شهرهای مختلف ترکیه حضور داشته باشند.

مشاوره مهاجرت از طریق تحصیل در ترکیه

با توجه به تعداد زیاد دانشگاه  های ترکیه و تفاوت هایی که در قوانین و شرایط پذیرش دانشجو در آنها وجود دارد، بهترین انتخاب استفاده از جلسات مشاوره افراد باتجربه در این حوزه است. گروه توسعه فرصت فردا TFF با بهره  مندی از وکلای بین المللی و افراد باتجربه خدمات مشاوره مهاجرت تحصیلی به ترکیه را ارائه داده و چالش ها و محدودیت های موجود در مسیر را در ابتدا کاملا شفاف بررسی می کند. به طوریکه می توانید با دید باز و اطلاعات کافی نسبت به تحصیل در ترکیه اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *